Utrecht Elektrisch

Locatieplan openbare laadpalen

Gemeente Utrecht maakt per wijk een locatieplan voor openbare laadpalen. Met het locatieplan bereiden we de stad voor op het toenemend aantal elektrische auto’s en de stijgende vraag naar laadpalen. Het locatieplan openbare laadpalen zorgt voor voldoende laadpalen op geschikte locaties in uw buurt. In het locatieplan staan de beoogde plekken voor het bijplaatsen van openbare laadpalen.

Waarom een locatieplan?

Gemeente Utrecht wil elektrisch rijden stimuleren. Elektrisch rijden is schoner, stiller en energiezuiniger, en draagt bij aan een gezondere en prettigere leefomgeving. De gemeente heeft daarom een kaart met geschikte locaties voor openbare laadpalen gemaakt. Op deze manier zorgen we voor voldoende openbare laadpalen voor elektrisch rijders die hun elektrische auto niet op eigen terrein kunnen opladen en afhankelijk zijn van openbare laadpalen in hun buurt.

Op dinsdag 25 juni is er tussen 19.00 tot 22.00 uur een inloopavond in wijkbureau Zuid over het locatieplan voor openbare laadpalen. Er is dan gelegenheid om het locatieplan in te zien, er op te reageren en vragen te stellen. Komt u ook? Graag hier aanmelden. Bij veel belangstelling, organiseren we een extra inloopavond. Daarnaast heeft u vanaf 25 juni de mogelijkheid via dit platform uw reactie op het locatieplan te geven.

De openbare laadpalen worden alleen geplaatst als de bestaande openbare laadpalen overbezet zijn. Via de locatieplannen zal op termijn ongeveer 2,5 % van de parkeerplekken bestemd zijn voor elektrisch laden. De verwachting is dat deze locaties de komende jaren voldoende ruimte bieden aan de toenemende behoefte aan laadpalen. Graag horen we uw reactie op het locatieplan voor wijk Zuid.
 

Reageren op het Locatieplan openbare laadpalen wijk Zuid

Door op het symbool  hieronder te klikken kunt u de kaart met uitgewerkte locaties (inclusief foto’s) vinden. Dit zijn locaties met 1,2,3 of 4 laadpalen. Iedere laadpaal heeft twee laadpunten. Dat betekent dat bij iedere laadpaal twee parkeerplaatsen komen die bestemd zijn voor het opladen van elektrische auto’s. Door op de locatie te klikken  kunt u uw reactie achterlaten. Het platform is geopend in de periode 25 juni tot en met 9 juli. 

 

 

 

Cookie settings